زبان برنامه نويسي جاوا (Java Programming Language) يکي از زبان هاي برنامه نويسي شاخص در ميان زبان هاي برنامه نويسي سطح بالاست، که در سال 1995در شرکت سان مايکروسيستمز (Sun Microsystems)، و توسط جيمز گاسلينگ (James Gosling)، مايک شريدن (Mike Sheridan) و پاتريک ناتون (Patrick Naughton) ايجاد شد. هدف اوليه از ايجاد زبان برنامه نويسي جاوا، استفاده در تلويزيون هاي کابلي بود. اما به مرور، اين هدف، تبديل به ايجاد زبان برنامه نويسي همه منظوره اي شد، که قابليت اجرا در سيستم هاي عامل مختلف را داشته باشد.
زبان برنامه نويسي جاوا، در ابتدا با نام بلوط (Oak) و سپس با نام سبز (Green) به عنوان يک پروژه توسط گاسلينگ و همکارانش در حال پيشرفت بود. اما نهايتا، آن ها به دليل علاقه خاصي که به قهوه جاوا (Java يا Jawa) داشتند، اين نام را براي زبان برنامه نويسي جديدشان انتخاب نمودند. جاوا، نام جزيره اي است در اندونزي که نوع خاصي از قهوه محصول اين جزيره است و به نام «قهوه جاوا» يا Java Coffee (يا Jawa Coffee) معروف است.
يک بار بنويسيد، همه جا اجرا کنيد
مهم ترين خاصيت و فلسفه وجودي در
از سال 1995تا کنون، برنامه هاي نوشته شده به زبان جاوا، در سيستم هاي عامل مختلف و در ماشين هاي مشابه با کامپيوتر (مانند پرينترها، دستگاه هاي خودپرداز، پارک مترها، دوربين هاي مداربسته، گوشي هاي تلفن همراه، مودم ها، روترها، دستگاه هاي پرداخت عوارض و …) به وفور مورد استفاده واقع شده اند، تا جايي که با آمار مربوط به سال 2014، هم اکنون بيش از 3ميليارد ديوايس (ماشين) از جاوا استفاده مي کنند. از اين نظر، زبان برنامه نويسي جاوا، رکورد دار است و داراي بيشترين تنوع محيط اجرا، در ميان زبان هاي برنامه نويسي است.
در واقع، برنامه هاي نوشته شده به زبان جاوا، در هنگام کامپايل شدن به يک زبان مياني (Intermediate Language) ترجمه مي شود که اصطلاحا به آن بايتکد (Bytecode) گفته مي شود، و محتواي آن، در فايل هايي با پسوند class ذخيره مي شوند. برنامه هاي ترجمه شده به بايت کد، مستقل از معماري کامپيوتر و بر روي هر سيستم عاملي قابل اجراست. چرا که براي هر سيستم عاملي، يک برنامه اجرا کننده موسوم به ماشين مجازي جاوا يا Java Virtual Machine (به اختصار JVM)، توسط سازندگان جاوا پياده سازي شده است و اين امکان را فراهم مي آورد که بايت کد به صورت يک برنامه کاربردي تحت سيستم عامل مقصد، اجرا شود. اين مشابه با الگويي است که در چارچوب کاري دات نت مايکروسافت (Microsoft .NET Framework) و زبان مياني مايکروسافت (MSIL) پياده سازي شده است.
کاربردهاي زبان برنامه نويسي جاوا
به طور ويژه، پس از معرفي سيستم عامل اندرويد (Android) براي تلفن هاي همراه هوشمند و تبلت ها، و معرفي جاوا به عنوان اصلي ترين زبان توسعه برنامه هاي تحت اندرويد، اقبال عمومي به استفاده از آن، بيشتر شد و اين زبان جايگاه ويژه تري در ميان ساير زبان هاي برنامه نويسي به دست آورد. از طرفي، برنامه هاي علمي و فني بسياري نيز، با استفاده از جاوا پياده سازي شده اند که کاربردهاي فراواني در حوزه هاي مختلف صنعت و پژوهش دانشگاهي دارند. از اين ميان، مي توان به نرم افزار وکا (WEKA) اشاره نموده که ابزاري براي داده کاوي است و به صورت کامل در زبان برنامه نويسي جاوا پياده سازي شده است.
آموزش برنامه نويسي سي پلاس پلاس
برنامه ,جاوا ,نويسي ,زبان ,مي ,جاوا، ,برنامه نويسي ,برنامه هاي ,زبان برنامه ,پياده سازي ,سازي شده ,زبان برنامه نويسي ,برنامه نويسي جاوا،
درباره این سایت